Piktogrammer til børn med ADHD

Vores piktogramsæt til børn er et redskab til dit barn, som du kan bruge til visuelt at vise en opgave eller en struktur i hverdagen. Børn med ADHD kan have svært ved rumme mange informationer, og dermed have brug for forudsigelighed og visuel struktur. Derfor har vi udviklet piktogrammer til dagens gang, opgaver og belønning, som skal hjælp dit barn med ADHD i hverdagen. Vi har blandt andet en morgenrutinen, aftenrutinen, en plan for ugen eller et belønningssystem, der tydeligt vil motivere dit barn. Ved at bruge piktogrammer til dit barn med ADHD, giver du dit barn mere ro og overskud, når det tydeligt kender forventningerne og strukturen. Det vil sandsynligvis medføre færre konflikter og en øget selvstændighed, når dit barn får hjælp og støtte af vores piktogramsystemer.

Viser 1–12 af 37 resultater

FILTRERING

Kategorier
  • Piktogrammer til børn med ADHD

Hjælp til børn med ADHD

Et barn med ADHD har ofte brug for faste rammer i hverdagen, som støtter dit barns behov. Det kan være svært for dit barn, at rumme alle indtryk der kommer i løbet af en dag. Et barn der har ADHD kan være udfordret i at fastholde koncentrationen og filtrere de forskellige indtryk der opleves. Du kan derfor støtte dit barn ved at lave faste rammer og skabe struktureret rutiner, så dit barn ikke er i tvivl om, hvad der skal ske. Det kan være en stor hjælp for dit barn, at have en viden om hvad der skal ske fremadrettet. Både i store træk og i de helt små træk. Det betyder, at brug af piktogrammer, kan give dit barn en følelse af at vide hvad der skal ske, hvornår det skal ske og hvor længe.

 

Hvordan kan jeg støtte mit barn med ADHD?

Der findes flere ting, som du kan gøre, for at støtte dit barn med ADHD:

  • skabe faste rutiner
  • forbered dit barn
  • styrk dit barns selvværd

Skabe faste rutiner

Du kan hjælpe dit barn, ved at skabe faste rutine og trygge rammer. Specielt morgen- og aftenrutinen kan være et godt sted at starte. Det kan være afgørende for en god dag, at få en god start for morgenen. Du kan købe vores morgenrutine her, som fortæller dit barn, hvilken rækkefølge de forskellige ting skal gøres i - toilet, tage tøj på, spise morgenmad, børste tænder, overtøj på. Derudover er det den samme rutine hver dag, som er med til at skabe forudsigelighed, så dit barn ved hvad der skal ske hver morgen. Allerede ved dette tiltag, kan dit barn komme bedre fra start!

Forbered dit barn

Ved brug af piktogrammer kan dit barn hurtigt få et overblik over, hvad der skal ske. Dit barn kan, ved brug af piktogrammer, hele tiden være forberedt på hvad der skal ske efterfølgende. Hvis dit barn f.eks. spiller tablet og ved at det er bad-tid bagefter, vil dit barn have haft tid til at indstille sig på, at skulle i bad og at det ikke kommer som et pludseligt skift. Nogle børn har gavn af at vide flere ting, der skal ske i fremtiden, mens andre børn har gavn af kun at vide næste ting, der skal ske. Vores dagsplan kan både gøres meget detaljeret og meget simpel.

 

Du kan også hjælpe dit barn med skiftene, ved at sørge for at der er god tid mellem dem og du tydeligt forklarer, hvad der snart skal ske. På den måde får dit barn den tid, der skal til, til at omstille sig til næste ting.

 

 

Styrk dit barns selvværd

Et barn med ADHD kan hurtigere bliver misforstået og dermed få mere skæld ud. Skæld ud kan være med til at sænke dit barns selvværd og tro på sig selv - derfor er det vigtigt, at du som forældre er opmærksom på at rose og anerkende dit barn. Små, men vigtige opgaver kan du give dit barn, som kan være med til at styrke dit barns selvværd. Det kan f.eks. være at tage med ud og handle, lægge tøj på plads, dække bord, skære grønsager eller andet, som dit barn også anser som vigtige opgaver, og føler at de ægte hjælper til.

 

 

Belønning er faktisk en rigtig god ide til børn med ADHD, da det bliver visuelt og konkret for dem. Det kan være en nødvendighed at motivere dit barn med belønning. Det er dog langt fra en negativ ting. Det hjælper og styrker dit barns selvstændighed og selvværd, de har blot brug for at få et visuelt og konkret redskab til at hjælpe dem i gang. Det er dog ikke kun målet der kræver ros, selve indsatsen er også rigtig vigtig. Selvom dit barn ikke nødvendigvis når i mål med opgaven, men virkelig har gjort sit bedste - fortjener indsatsen også ros! Herhjemme har E haft stor glæde og gavn af belønningstavler, og han vokser virkelig med opgaven. Vi har bl.a. brugt jeg kan-tavlen og opgavetavlen med stor succes.