Klokken

Skal dit barn til at lære klokken? Så tag et kig på vores opgaver om klokken, samt diverse tilbehør til at gøre klokken til en sjov udfordring. Dét at lære klokken er en grundlæggende færdighed, som vil hjælpe børn i dagligdagen og gøre dem mere selvstændige. Klokken er også en vigtig del af matematikundervisningen i de mindre klasser, hvorfor det er en god idé at komme hurtigt i gang. Tag endelig et kig på vores sortiment og lær klokken allerede i dag!

Viser alle 5 resultater

FILTRERING

Kom godt i gang med ved vores “lær klokken opgaver”

At lære klokken er en vigtig færdighed, som de fleste børn lærer i en tidlig alder. En måde at lære klokken på er ved at bruge vores lær klokken opgaver, som du finder ovenover. Disse opgaver er lavet til at hjælpe børn med at forstå, hvordan man læser uret og læser tidspunkter på dagen. Opgaverne er også en sjov måde at lære på, da de inkluderer farverige illustrationer, som vi ved alle børn elsker.

 

Det er en god idé at starte med nogle grundlæggende øvelser, når du skal lære dit barn at læse klokken. Før dit barn begynder at bruge uret, er det nemlig vigtigt at have en forståelse for de grundlæggende tidsbegreber, såsom timer, minutter, og sekunder. Du kan introducere disse begreber ved hjælp af visuelle værktøjer, som f.eks. bøger, øve-ur og papir-ur. 

Brug en time tracker til en bedre forståelse for klokken

At lære klokken er en grundlæggende færdighed, som børn skal mestre, men det kan være en udfordring for mange. En måde at hjælpe børn med at lære klokken og få en tidsfornemmelse er ved hjælp af en time tracker. En time tracker er en lille enhed som viser tiden på en digital skærm og giver børn mulighed for at øve sig på at aflæse og forstå klokken på en sjov og interaktiv måde. 

 

En time tracker gør det nemmere at forstå hvor lang tid ting tager. Altså helt praktisk, hvor lang tid føles en time? Hvor lang tid varer et minut? En time tracker kan derfor hjælpe børn med at få en fornemmelse for tiden.

 

På sigt kan det hjælpe børn med at tage ansvar for deres tid og opgaver. Når børnene selv kan se, hvor meget tid de bruger på forskellige aktiviteter, kan det motivere dem til at planlægge deres tid bedre.

 

Samtidigt kan de se, hvor meget tid de bruger på forskellige aktiviteter og overveje, om de vil ændre deres vaner for at få mere tid til de ting, som de virkelig har lyst til. Det er en form for moderne timeglas, der kan hjælpe med at registrere tid. Vores erfaring er også, at en time tracker gør hverdagen mere struktureret for hele familien og bidrager til færre konflikter. 

Hvordan lærer man børn klokken? Prøv vores tips!

At lære klokken kan være en sjov og lærerig aktivitet for børn. Her er et par tips til at lære klokken:

 

  1. Lad dit barn bruge et øve-ur med visere til at øve sig på at aflæse klokken. Start med hele timer og lad dit barn øve sig i at pege på det rigtige tal.

 

  1. Når dit barn er fortrolig med hele timer, kan I gå videre til halve timer. Øv jer på at identificere, hvornår viseren peger på de halve tal, f.eks. 6:30.

 

  1. Efter at have øvet sig på hele og halve timer, kan I gå videre til kvart over og kvart i. Lad dit barn øve sig i at identificere, hvornår viseren peger på 3, 6, 9 og 12 og derved fortæller, at det er kvart over eller kvart i.

 

Fortsæt med at øve, indtil dit barn kan aflæse klokken på både digitale og analoge ure. Lav en leg ud af at lære klokken ved at sætte tidspunkter for, hvornår I skal udføre forskellige aktiviteter, som f.eks. at spise frokost eller gå på legepladsen.

 

Husk at øvelse gør mester, så fortsæt med at øve og gøre det sjovt, og dit barn vil snart mestre at læse klokken!