120 ord

De 120 ord er de mest brugte ord i danske børnetekster. Derfor er det en god ide at øve disse ord, selvom de ofte er svære, da de ikke er så konkrete og slet ikke er lydrette. Men hvis dit barn kan læse disse 120 ord, kan det læse 50 % af teksten i en børnebog. Her er der opgaver og tekster, som træner de 120 ord.

Viser alle 9 resultater

FILTRERING

De 120 ord er de mest brugte ord i danske børnetekster. Derfor er det en god ide at øve disse ord, selvom de ofte er svære, da de ikke er så konkrete og slet ikke er lydrette. Men hvis dit barn kan læse disse 120 ord, kan det læse 50 % af teksten i en børnebog. Det betyder, at dit barn kan bruge fokus på at øve de 50% andre ord og lettere kan komme til at læse længere tekster og højere niveau. De 120 ord kaldes også for huskeord eller læreord.

De 120 ord er ikke lydrette dvs. dit barn ikke kun kan bruge bogstavernes lyde til at læse dem, men det skal lære “ordbilledet” udenad. Det skal simpelthen kunne genkende hele ordet og vide, hvad der står. Det kræver selvfølgelig en masse forskellige øvelser, gentagelser og lege for at få den trænet på en sjov måde. 120 ord er ret mange ord at lære for et barn.