Læsning

Læsning er et meget vigtigt og centralt område i dit barns uddannelse. Derfor har vi her samlet alle de vejledninger, opgaver og spil, som du kan bruge til at støtte dit barns læseudvikling. Det er en lang proces at lære at læse, og det kræver mange gentagelser, forskellige indsatser og viden. Vi håber, at det bliver nemmere at komme i gang med vores undervisningsmateriale, som både er sjovt, spændende, udfordrende, og velegnet til børn i forskellige aldre og niveauer.

Viser 1–12 af 24 resultater

Få hjælp til læsning hos Leg og Lektie

Vores mission er at gøre læring sjov for både børn, men også de voksne. Som forældre ved vi, at det kan være en vanskelig proces, hvor man skal væbne sig med en masse tid og tålmodighed, hvilket i dagligdagens hurtige tempo, kan være en udfordring.    Derfor har vi forsøgt at gøre vores læseopgaver så overskuelige og sjove som overhovedet muligt. Vi håber, at de vil hjælpe dit barn med at blive dygtigere læser og holde koncentrationen lidt længere.    Vi har både enkelte opgaver og læringsmateriale, men også store pakker med alt dét, som du skal bruge for at lære dit barn at læse. På den måde behøver du ikke at forholde dig til, hvilket materiale du mangler, igen og igen. Vi samler det hele sammen for dig, så du kan sætte i gang og bruge energien sammen med dit barn. 

Læsehjælp med interaktive spil

Hos Leg og Lektie finder du flere spændende spil, som gør det sjovt at lære om bogstaver og deres lyd.    Interaktive spil kan være en effektiv og sjov måde at hjælpe dit barn med at lære at læse. Når dit barn er engagerede og motiverede, er de mere tilbøjelige til at lære og fastholde deres viden. Interaktive spil kan skabe et positivt læringsmiljø, hvor børn føler sig involveret og er selvstændige i deres læring.   Et andet vigtigt element ved læringsspil er feedback. Feedback giver dit barn mulighed for at forstå, hvad de gør rigtigt, og hvad de kan forbedre. Interaktive spil giver ofte øjeblikkelig feedback, som gør det nemmere for dit barn at lære og rette deres fejl.   Spil relateret til læsning kan også hjælpe børn med at forbinde bogstaver og ord med lyde. Tag et kig på vores udvalg og find jeres favoritter. Vi har vendespil med ord, ludo, domino m.m.

Lær dit barn at læse - Vores tips 

  1. At lære dit barn at læse kan være en interessant og givende proces. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at lære dit barn at læse:
  2. Start med at læse højt for dit barn fra en tidlig alder. Læs bøger med farverige billeder og sjove historier for at gøre det mere interessant. At læse højt for dit barn fra en tidlig alder er en vigtig del af at styrke deres læsefærdigheder og stimulere deres fantasi. 
  3. Vis dit barn, hvordan bogstaverne ser ud, og hvordan de lyder. Brug bøger, læringskort og andre materialer, der indeholder store og klare bogstaver. Når dit barn er blevet fortrolig med bogstavernes form og lyde, kan du gradvist introducere dem til at sætte bogstaverne sammen for at danne ord og sætninger. 
  4. Det er en god idé at lade dit barn øve sig på at skrive bogstaver og ord, da det kan hjælpe med at styrke deres forståelse af bogstavernes form, og hvordan de er sat sammen for at danne ord. Ved at øve sig på at skrive kan dit barn også forbedre deres motoriske færdigheder og finmotorik
  5. Det er en god idé at bruge opgaver, der fokuserer på bogstavers lyde for at hjælpe dit barn med at lære at læse ord på sigt.. Disse øvelser fokuserer på lydene i ordene, og hvordan bogstaverne repræsenterer disse lyde. 
  6. Ros og anerkendelse kan hjælpe med at motivere dit barn til at læse mere og fortsætte dets fremskridt. Børn lærer på forskellige måder og i deres eget tempo. Det er vigtigt at tilpasse læringen til dit barns individuelle behov og færdigheder for at maksimere deres læring og forståelse.
  7. Giv dit barn mulighed for at læse ting, de interesserer sig for. Det kan motivere dem til at læse mere og forbedre deres læsefærdigheder.