Belønning til børn - piktogrammer

Belønningstavler er en fantastisk måde at motivere dit barn på. Det kan både være med huslige pligter, personlige mål og meget andet. Belønningstavler kan være med til at skabe struktur og motivere dit barn til at opnå et mål. Dit barn lærer at handlinger har en betydning, og at alle i familien skal bidrage.

Viser alle 12 resultater

FILTRERING

Hvad er piktogrammer?

Piktogrammer er illustrationer, som beskriver en genstand eller en handling. Visuelle repræsentationer er et genialt hjælpemiddel til børn, da de lynhurtigt kan få tydelig besked om, hvad der skal ske. Piktogrammer et letgenkendelige billeder, som gør dem ideelle at kan bruge til kommunikation. Du kender måske det med, at skulle gentage dig selv? Børns hjerner er ikke færdigudviklet endnu hvilket betyder, at det er sværere for dem at optage flere informationer på én gang og derefter handle på dem. Her kommer piktogrammer ind i billedet, som kan støtte dit barn i at skabe overblik, struktur, rutiner og forudsigelighed. Samtidig er det ikke nødvendigt at kunne læse eller forstå komplekse instruktioner for at kunne afkode et piktogram - hvilket betyder at det kan bruges til mange aldersgrupper.    

Hvorfor bruge belønning?

Belønningstavler er en fantastisk måde at motivere dit barn på. Det kan både være med huslige pligter, personlige mål og meget andet. Belønningstavler kan være med til at skabe struktur og motivere dit barn til at opnå et mål. Dit barn lærer at handlinger har en betydning, og at alle i familien skal bidrage. Belønningstavler kan samtidig være med til at støtte dit barns tro på sig selv, når et mål bliver klaret. Med belønningstavler kan dit barn visuelt se målet for sig og samtidig følge med i, hvordan langt det er i processen. Når du bruger piktogrammer til forskellige typer af belønning, kan du skabe variation i belønningsoplevelsen. Dette kan hjælpe med at holde motivationen høj og forhindre, at belønningerne bliver monotome eller forudsigelige. Piktogrammer kan også være med til at gøre vejen til målet mere konkret. Idet dit barn fysisk skal udføre en handling (som at sætte en stjerne på), kan virke motiverende og være med til at skabe et overblik over hvor langt dit barn er i processen, samt hvilken fremgang der er sket. Der er også mulighed for, at dit barn kan være medbestemmende i processen. Vores opgavetavle indeholder en masse forskellige opgaver og huslige pligter, hvor dit barn kan være med til at udvælge hvilke opgaver og huslige pligter, der f.eks. er fokus på i den kommende uge. På den måde får dit barn også mere ejerfornemmelse over opgaverne.    

Hvad skal belønningen være?

Der er mange holdninger og meninger til belønning. Der kan være mange forældre, der synes, det er uoverskueligt at skulle finde på en ny belønning hver gang. Det behøver dog ikke at være så omfattende eller dyrt. Du kan starte med at spørge dit barn - børn har ofte nogle gode og kreative ideer. Du kan også fremvise tre forskellige belønninger, som dit barn kan vælge mellem. Det kan f.eks. være en filmaften med familien, en tur i svømmehallen, et spil med mor og far, en gåtur i skoven, en tur i biografen, frit valg til aftenmad og meget andet.